Madagascar

Madagascar

Met oog voor de wereld

 • Een onvergetelijke dag in Morondava

  Op de vroege zondagmorgen rijden we over de hobbelige zandwegen van Kimony richting Morondava aan de westkust van Madagaskar. Opzwepende kerkmuziek vult de witte bestelwagen die ons naar de plaatselijke haven brengt.

  Lees meer

 • Op ontdekkingstocht in het eigenzinnige noordwesten van Madagaskar

  De eerste zonnestralen prikken door de laaghangende mist wanneer we de Avenue des Baobabs oprijden. Aan weerszijden van de hobbelige zandweg staan tientallen van deze nagenoeg bladloze bomen.

  Lees meer

 • Madagaskar en de symboliek rondom de zebu

  Madagaskar en het Malagasy rund, ofwel de zebu, zijn onomstotelijk met elkaar verbonden. Wanneer je een reis maakt naar het Achtste Continent speelt de zebu een grote rol van betekenis.

  Lees meer

 • Wereldberoemde bomen

  De majestueuze Sequoia 'Pioneer Cabin' boom is omgevallen in Amerika.

  Lees meer

 • Madagascar: land van de kameleons

  De meeste kameleons op onze aardbol wonen in tropisch Afrika, waarvan maar liefst 90 soorten in Madagascar. De veel voorkomende soorten variëren tussen de 10 en de 30 centimeter, maar op Madagascar komen ook dwergvormen voor van het geslacht Brookesia, die slechts enkele centimeters groot worden.

  Lees meer

 • Etnische smeltkroes

  Wist je dat Madagascar het op drie na grootste eiland ter wereld is? Alleen Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo zijn groter. De Madagassiërs zijn overwegend van Maleis-Indonesische afkomst, met in veel mindere mate negroïde en Arabische elementen.

  Lees meer

 • Wat is fady?

  Het dagelijkse leven in Madagascar wordt beheerst door fady, een sterk geloof of taboe dat gebaseerd is op vroegere ervaringen van de voorouders.

  Lees meer

 • Madagascar, fady of niet?

  Het dagelijkse leven in Madagascar wordt beheerst door fady, een sterk geloof of taboe dat gebaseerd is op vroegere ervaringen van de voorouders.

  Lees meer

 • De laatste trein van Madagascar

  Een avontuur over 163 kilometer.door Mariken Stolk en Johannes Odé Madagascar heeft nog maar één functionerende spoorlijn voor reizigers. Deze erfenis uit de Franse koloniale tijd verbindt de hoogvlakte met de oostkust. De trein passeert rijstvelden en theeplantages, rijdt dwars door het tropisch regenwoud en langs geïsoleerde dorpjes naar de kustplaats Manak ara. Een prachtige reis en een onverget...

  Lees meer

Terug naar boven