Ethiopië

Ethiopië

Met oog voor de wereld

 • 7 Reisvragen aan Tommy Wieringa

  7 Reisvragen aan Tommy Wieringa

  Tommy Wieringa lijkt volkomen in zijn element als hij onbekommerd mag verhalen van vreemde gebieden. Dat blijkt eens te meer uit de verhalen over de meest avontuurlijke reizen in de bundel literaire reisverhalen Ik was nooit in Isfahaan. De schrijver neemt je mee naar bekende en onbekende gebieden in de Caribische eilanden, Azië en Afrika. Maar ook naar Frankrijk en Hongarije. Zeven vragen aan Tom...

  Lees meer

 • Reizen is gewichtloosheid

  Reizen is gewichtloosheid

  Boekenweekauteurs Tommy Wieringa en Jelle Brandt Corstius over de kunst van het reizen: Hoe verschillend ze ook schrijven - bloemrijke romans versus nuchtere, humorvolle non-fictie - over hun liefde voor reizen spreken ze als één man: Boekenweekauteurs Tommy Wieringa (46) en Jelle Brandt Corstius (35). “Reizen is hopen dat de dag níet zo gaat als je in je hoofd had.” Wieringa: “Precíes! Kunnen we dat opnemen in het stuk als kernzin?”

  Lees meer

 • Puur en onondekt Ethiopië: een kennismaking met een van de boeiendste culturen van Afrika

  Puur en onondekt Ethiopië: een kennismaking met een van de boeiendste culturen van Afrika

  Er zijn van die bestemmingen waar je als wereldreiziger iedereen naartoe zou willen sturen, omdat het nog een van de minder ontdekte landen is. Omdat er mensen wonen die leven zoals ze al honderden jaren doen. Omdat ze er zo ontzettend aardig zijn. Omdat er zo enorm veel te zien is. Maar tegelijkertijd ook een land dat je heel stiekem voor jezelf wilt houden: Ethiopië.

  Lees meer

Terug naar boven