Noord-Amerika en Oceanië

Noord-Amerika en Oceanië

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

 • Verse kreeft op Fisherman’s Wharf

  Een gezellig stukje San Francisco is Fisherman’s Wharf.

  Lees meer

 • De mooiste plekken in Nieuw-Zeeland volgens Djoser

  Bungeejumpen, kayakken, duiken, zwemmen met dolfijnen, lekker wandel en of heerlijk relaxen. In Nieuw-Zeeland hoef je je nooit te vervelen. Bovendien is het land zo mooi dat je soms het idee hebt dat je in een natuurfilm bent beland. Een land vol highlights dus. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

  Lees meer

 • Nationale parken in de VS

  In 1872 werd het Yellowstone National Park het eerste als Nationaal Park beschermde natuurgebied ter wereld. Alleen al in de Verenigde Staten volgden in de loop van de 19e en 20e eeuw meer dan 50 gebieden. Het principe van de nationale parken omvat in de Verenigde Staten meer dan 350 gebieden en plaatsen.

  Lees meer

 • Viva Las Vegas!

  Las Vegas is een unieke plek in de Verenigde Staten en bekend over de hele wereld. The Strip is ‘the place to be’ in deze stad, die midden in de woestijn van Nevada gelegen is. Op The Strip bevinden zich de meeste casino’s en het is een belevenis om ‘s avonds langs de met vele lichtjes en neonreclames verlichte straat te lopen.

  Lees meer

 • Het ontstaan van Aotearoa

  Volgens de overlevering van de Maori’s, de eerste bewoners van het land, heeft hun god Maui eigenhandig voor het ontstaan van het land gezorgd. Bekend als een uitmuntend visser haalde Maui zijn vissen regelmatig uit de diepste wateren van de oceaan.

  Lees meer

 • Te Papa Museum Wellington

  Het is niet de grootste stad van het land, maar als hoofdstad vond Wellington dat het ook de beschikking moest hebben over een groot museum, waarmee het de stad Auckland en het gelijknamige museum kon overtreffen. Dat lukte in 1998 met de bouw van het Te Papa Museum aan de waterkant.

  Lees meer

 • Lekker eten in Canada

  De Canadese keuken is erg gevarieerd, elke streek biedt namelijk haar eigen specialiteiten. Zo staat de provincie Alberta bekend als een veeteeltgebied. Het rundvlees is overal ter wereld zeer geliefd, omdat het zo sappig is.

  Lees meer

 • De mooiste plekken in de USA volgens Djoser

  Nationale parken, witte stranden, diepe canyons en walvissen. Maar ook bruisende steden, legendarische jazz-en bluesclubs, Art Deco-gebouwen en beroemde musea. De Verenigde Staten hebben zoveel mooie, interessante plekken en bezienswaardigheden dat je, waar je ook bent, ogen en oren tekort komt. Een selectie van de highlights die je tegenkomt op een reis door de Verenigde Staten.

  Lees meer