Indonesië

Indonesië

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Indonesische volksmuziek

    Als je met ons op reis gaat naar Indonesië raak je al snel gewend aan de klanken van de gamelan.

    Lees meer

  • Hollandse sporen in Indonesië

    Veel woorden in het Indonesisch komen uit het Nederlands.

    Lees meer

  • Selamat Datang in Indonesië

    De eilanden Sumatra, Java en Bali zijn heel verschillend. Wat dacht je van slapen op een vulkaan, het beklimmen van het beroemde Boeddhistische bouwwerk ‘de Borobudur’ en heerlijk luieren op het strand?

    Lees meer

  • Bali Het kruidenwalhalla

    De Balinese keuken is er een van extremen: enorm pittige en uiterst zoete gerechten wisselen elkaar af. Als je de hete peper kan doorstaan, opent zich een deur naar de verscheidenheid aan smaken die Bali te bieden heeft.

    Lees meer

  • Badminton als volkssport

    Badminton is dé volkssport van Indonesië en geniet daar dezelfde status als het voetbal in Europa. Oorspronkelijk verspreidden de Britten het spel na de Eerste Wereldoorlog over hun koloniën.

    Lees meer

  • Durian

    Tijdens een van de rondreizen door Indonesië kom je ongetwijfeld de durian tegen op een van de vele markten, de meest beruchte van de fruitsoorten die je in dit land tegen kan komen. De sterk geurende vrucht komt alleen in Zuidoost-Azië voor en voor veel toeristen is de sterke geur al genoeg om de vrucht links te laten liggen.

    Lees meer

  • Het verhaal achter jouw souvenir: museum volkenkunde geeft uitleg

    Freddy Giesen kwam in Indonesië in het bezit van een Batak-kalender: “Onze reisbegeleidster Patricia kocht de kalender op Sumatra. Vanaf dat moment gingen er dingen mis. Groepsleden werden ziek, we stonden stil achter vrachtwagens op een steile bergpas en op de boot vanaf de Gili-eilanden werden we doorweekt door ruwe zee. Patricia dacht dat de kalender de oorzaak kon zijn en wilde deze na de reis niet meer hebben. Ik besloot hem mee te nemen, omdat dit bijgeloof volgens mij niet bestaat. Ik ging naar huis met een mooi souvenir en een bijzondere herinnering.”

    Lees meer

  • Ambassadeur van Indonesië in Nederland: ‘Indonesië heeft alle aspecten voor een perfecte vakantie’

    Retno Marsudi was van januari 2012 tot januari 2015 ambassadeur van Indonesië in Nederland. Samen met haar team werkte ze hard aan het verstevigen van de betrekkingen tussen Indonesië en ons land. Wat eten betreft zat ze hier helemaal op haar plek, want ze is gek op patat met kroket!

    Lees meer

  • Het verhaal achter jouw souvenir: museum volkenkunde geeft uitleg

    DEEL 2: SUMATRAANSE KOKER EN MASAÏ-ZWAARD Ik ga op reis en ik neem mee terug… In ons najaarsnummer deden we wederom een oproep aan reizigers om een foto van een bijzonder souvenir in te sturen. De specialisten van Museum Volkenkunde bogen zich over de foto van Djoserreizigster Martine Muyldermans. Zij wil graag meer weten over de zelfgemaakte koker die ze van een bevolkingsstam kreeg in Sumatra, Indonesië. Het bovenste gedeelte kan eraf en er past iets in. Martine probeerde terplekke het doel nog te achterhalen, maar door de taalbarrière kwam ze er niet uit.

    Lees meer

  • Java en Bali: Tussen tempels en vulkanen

    Java en Bali bieden elk hun eigen inkijk in de grote cultuur- en natuurrijkdom van de Indonesische archipel. De aanblik van de Borobudur, de geheimzinnige ochtendzon op de Bromovulkaan, de rijstplanters op de sawa’s, de eetstalletjes langs de weg, de kleurrijke processies: ze maken allemaal deel uit van een onvergetelijke reiservaring.

    Lees meer