Peru

Peru

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Machu Picchu, wereldpanorama in de Andes

    Het is avond en ik wandel door de smalle straatjes in de omgeving van mijn hotel in het centrum van Cusco, de oudste continu bewoonde stad van het Amerikaanse continent. Hier heersten de Inca’s, en later de Spanjaarden. Dat laatste is bijvoorbeeld te zien aan mijn hotel. Een fraai bouwwerk met de naam Monasterio. Een voormalig klooster wat met smaak is gerestaureerd. Denk de Duitse en Japanse gasten weg en je waant je in koloniale tijden.

    Lees meer

  • Zuid-Amerikaans maisbier

    Chicha de jora is een gefermenteerd maisbier dat populair is in Peru, Bolivia en Ecuador.

    Lees meer

  • Lima heeft genoeg te bieden!

    De rondreis Peru start in de drukke hoofdstad van het land. Door de drukte en de vaak laaghangende mist lijkt de stad op het eerste gezicht niet heel interessant, maar Lima heeft juist vele leuke mogelijkheden! Het koloniale stadscentrum rond het centrale Plaza de Armas is prachtig.

    Lees meer

  • De talen van Peru

    Tijdens het reizen door Peru, hoor je om je heen verschillende talen. De officiële taal van Peru is het Spaans: ‘castellano’.

    Lees meer

  • Overnachten op het Titicacameer

    Een van de mooiste overnachtingen tijdens de 23-daagse reis door Bolivia en Peru is die op het Titicacameer. We overnachten in een leuk, eenvoudig hostel op het eiland Isla del Sol. Vanuit de pelgrimsplaats Copacabana varen we in ruim een uur over het diepblauwe meer naar het eilandje.

    Lees meer

  • Het verhaal achter jouw souvenir: museum volkenkunde geeft uitleg

    Freddy Giesen kwam in Indonesië in het bezit van een Batak-kalender: “Onze reisbegeleidster Patricia kocht de kalender op Sumatra. Vanaf dat moment gingen er dingen mis. Groepsleden werden ziek, we stonden stil achter vrachtwagens op een steile bergpas en op de boot vanaf de Gili-eilanden werden we doorweekt door ruwe zee. Patricia dacht dat de kalender de oorzaak kon zijn en wilde deze na de reis niet meer hebben. Ik besloot hem mee te nemen, omdat dit bijgeloof volgens mij niet bestaat. Ik ging naar huis met een mooi souvenir en een bijzondere herinnering.”

    Lees meer

  • Inca Kola

    Als je rondreist in Peru moet je echt eens een Inca Kola proberen. Dit knalgele drankje is het nationale drankje én de trots van het land

    Lees meer